Петър Стоянов: Управляващите да си мерят приказките

Петър Стоянов: Управляващите да си мерят приказките
Няма кой да вдъхнови десния избирател, смята Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората, които трябва да управляват България, "трябва да си мерят приказките", обяви президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) пред ТВ7.

Той се въздържа се от прогнози за новия кабинет, но подчерта, че България има нужда от стабилно правителство.

"Бях много притеснен от начина, по който протекоха изборите. Борисов и Станишев нямат право да правят България заложник на своята взаимна омраза", категоричен е Стоянов.

Според него няма кой да вдъхнови десния избирател.

"Всички тези напускания в СДС създадоха една фракция. После напусналите направиха нови партии. Всичко това породи отвращение към дясното", посочи Петър Стоянов.

По думите му непрекъснато ни се внушава, че не бива да се обръщаме назад. „Но всички явления имат свои корени от Държавна сигурност преди 89-та година", допълни той.

Стоянов поясни, че години наред се борил с мълвата, че той е причината да не се отворят навремето досиетата. По думите му, когато Надежда Михайлова е обвинила Иван Костов, че не е отворил досиетата, Костов е казал, че Петър Стоянов не му е позволил.

"Аз съм подписал два документа за това. Нямаше политическа воля тогава за отваряне на досиетата, но много шум се вдигна по това, за да не се обърне внимание на привтизацията", коментира Стоянов.

„Законът за лустрацията беше един параван, който трябваше да хвърли прах в очите на всички антикомунисти", посочи бившият държавен глава.

#Петър Стоянов #Бойко Борисов #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай