Министърът на културата открива дните на българското кино в Рим

Министърът на културата открива дните на българското кино в Рим
Програмата на министър Пенев в италианската столица ще продължи до 27 май. Това е шестото издание на традиционните Дни на българското кино в Италия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Владимир Пенев ще открие „Празника на българското кино" в Рим, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Програмата на министър Пенев в италианската столица ще продължи до 27 май. Това е шестото издание на традиционните Дни на българското кино в Италия.

Проявата ще бъде официално открита в „Дом на киното", Вила Боргезе, като тази година тя ще започне с излъчването на филма "Цветът на хамелеона" на режисьора Емил Христов.

Зрителите ще могат да видят и "Чужденецът" на Николай Илиев, две серии от третия сезон на сериала на БНТ "Под прикритие", "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски, както и документалните филми "Разкриване на Саломе" на Найо Тицин и "Незабравимата Гена" на Магдалена Манолова.

В българската делегация за традиционните Дни на българското кино в Рим са включени и актьорите Михаил Билалов, Георги Стайков и Александър Сано, Найо Тицин – журналист и режисьор, както и Михаил Пандурски, режисьор.

Владимир Пенев ще обсъди с италианската страна и подробностите около предстоящото подписване с Италия на междуправителственото споразумение за копродукции.

#Владимир Пенев #Рим #Италия #Емил Христов #Николай Илиев #Михаил Пандурски #Найо Тицин #Михаил Билалов #Георги Стайков #Александър Сано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници