„Автомагистрали“ излъгали пътната агенция

„Автомагистрали“ излъгали пътната агенция
Усложнената пътна обстановка в страната се нормализира. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви, че е получавала заблуждаваща информация от предприятието „Автомагистрали“ ЕАД.

АПИ обяви, че е получавала заблуждаваща информация от предприятието „Автомагистрали“ ЕАД, че всичко е наред с почистването на снега на автомагистрала „Хемус“, и едва в следобедните часове в събота се е разбрало, че нещата там са извън контрол.

Така председателят на Управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров обясни в интервю за БНР вчерашните уволнения във фирма „Автомагистрали“.

Междувременно усложнената зимна обстановка в страната постепенно се нормализира.

Аварийни екипи на трите електроразпределителни дружества работят по отстраняването на причинените аварии, оставили без ток много населени места в страната. 

Мокри и заснежени са пътните настилки на магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Люлин“.

Продължава да е в сила изискването за движение с вериги, предимно през планинските проходи.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги при преминаване през проходите Котленски, Рожен, Превала, Пампорово, Печенско и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги през Прохода на Републиката и по пътя Перник–КПП „Гюешево“.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Печенско, Попови ливади, Петрохан, както и по направленията Девин–Михалково, Доспат–Сърница, Батак–Доспат, Белово–Юндола и Велинград–Сърница, съобщи Мария Бозова от Съюза на българските автомобилисти.

Обстановката в бедстващата община Чепеларе постепенно се нормализира. Късно снощи електрозахранването в града е възстановено.

Областният управител на Смолян Стефан Стайков свиква днес среща с всички отговорни институции и фирмите, ангажирани със снегопочистването в района. Очаква се да бъдат наложени санкции заради непочистените проходи.

От 23 часа през изминалата вечер в градската част на Чепеларе има ток. Трети ден без електрозахранване са околните села.

Бедственото положение в Чепеларе вече е отменено, заяви областният управител на Смолян Стефан Стайков.

Заради положението в града са отменени учебните занятия. Учениците ще бъдат във ваканция до сряда включително.

Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, ако пътуват през прохода Превала, тъй като през изминалата нощ има паднали дървета на пътя.

Очаква се днес в длъжност да встъпи новото ръководство на държавното дружество „Автомагистрали“.

Председател на Съвета на директорите е Емил Миланов,а изпълнителен директор е Дафина Станчева.

В неделя министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова освободи от длъжност изпълнителния директор Антон Антонов, председателя на Борда на директорите Валентин Николов и члена на борда Иван Илиев с мотив – несправяне със създалата се ситуация по време на снеговалежа и лоша координация на институциите.

От днес държавното предприятие „Автомагистрали“ ще работи по нов устав и ясна отговорност, заяви Лиляна Павлова.

#Превала #Агенция „Пътна инфраструктура“ #АПИ #„Автомагистрали“ ЕАД #Хемус #Тракия #Люлин #Лазар Лазаров #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Рожен #Пампорово #Попови ливади #Петрохан #Съюза на българските автомобилисти #Прохода на републиката #Перник #Гюешево #Чепеларе #Смолян #Стефан Стайков #областен управител #Емил Миланов #Дафина Станчева #Антон Антонов #Иван Илиев #Валентин Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"