Жозеф Дол към социалистите в ЕП: Ще преглътнете ли горчивото хапче „Атака“?

Жозеф Дол към социалистите в ЕП: Ще преглътнете ли горчивото хапче „Атака“?
A A+ A++ A

В България има двойни стандарти на европейските социалисти, каза Жозеф Дол, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, в коментар на политическата ситуация в България, съобщиха от пресслужбата на Групата на ЕНП в ЕП. Жозеф Дол направи изявление в пленарната зала на Европарламента в Страсбург, в което изрази недоволство от казаното преди два дни от лидера на социалистите в ЕП Ханес Свобода.

„Избирателната кампания в България приключи. Резултатите са налице. Днес може да бъде сформирано правителство. Търсейки мнозинство, българските социалисти не изключват и подкрепа - явна или скрита - на партия „Атака“, изтъкна Дол и се обърна към Ханес Свобода с думите: „Aко трябва да вярвам на Bашите декларции, вие сте готов да преглътнете това горчиво хапче. Ще бъдете ли заложник на г-н Станишев, председател на БСП и ПЕС? Защото това горчиво хапче се казва „Атака“.

По думите на Жозеф Дол една националистка и ксенофобска партия отхвърля европейския път на България, а нейният лидер смята, че „чуждите инвестиции и европейските посланици са колонизатори, които трябва да бъдат изгонени“.

Жозеф Дол зададе следния въпрос на Ханес Свобода: „Подкрепа, дори и „скрита“ чрез процедурни хватки в парламента в София, не е ли начин да се компрометира подобно правителство, и то пред Европа?“. Според Жозеф Дол това е знак за двоен стандарт.

„Вие бичувате някои правителства, а за други си затваряте очите, но аз вярвам в демокрацията, която изповядват социалистите, за да защитят Европа. Това не е визията за Европа, която защитаваме ние“, каза председателят на Групата на ЕНП.

#Жозеф Дол #Европейски парламент #БСП #ПЕС #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"