Марин Райков: Никога не съм се дистанцирал от интересите на България

Марин Райков: Никога не съм се дистанцирал от интересите на България
A A+ A++ A

В нито един момент в своя живот не съм се дистанцирал от интересите на България. Аз съм български патриот. Това каза в парламента министър-председателят Марин Райков в отговор на коментар от страна на депутата от Коалиция за България Жельо Бойчев, предаде агенция „Фокус“. Бойчев коментира, че вероятно премиерът е допуснал неволна грешка, като е казал в изказването си „тази страна“.

„Ние сме в залата на Народното събрание на Република България и сме избрани като народни представители на Република България, вие сте Министерски съвет на Република България, а това е нашата страна“, заяви Бойчев.

„Не зная дали загубени в семантиката не прокарваме някакъв намек, че казвайки „тази страна“, а не „нашата страна“, се дистанцирам от нея. Аз съм човек, който през целия си живот е работил за България и е отстоявал нейните интереси зад граница при всички условия, при най-различни ситуации. Моето семейство е свързано с интересите на тази страна и не с едно поколение, не с две, и не с три. Затова много ви моля, нека да не се правят каквито и да било намеци относно моята пристрастност към интересите на българската нация. От първия ден, в който съм министър-председател, аз съм заявил ясно и категорично, че тя е единственият суверен. Никой друг. Затова ви моля да се въздържаме от такива намеци“, подчерта премиерът Марин Райков.

Преди края на мандата на служебния кабинет ще внесем законодателни промени в сектор енергетика, каза преди това служебният министър-председател. „При наличие на функциониращо Народно събрание ние ще можем да внесем законопроект. Това ще бъде направено преди края на мандата на това правителство“, заяви Райков.

„В нито един момент не съм казвал, че цените са пазарни. Казах, че ако ние декретираме размера на такса пренос, ще бъдем обвинени в намеса на държавата в пазара“, посочи министър-председателят.

„От първия ден се занимаваме с анализ на ценообразуването по цялата верига. Правим го и с помощта на нашите европейски партньори. Ние сме направили анализ на дейността на държавните дружества. Успяхме да открием резерв от над 200 млн. лв. Има липса на ефективност в управлението. Това е констатация за държавните дружества. Анализът на частните дружества се прави от ДКЕВР“, посочи премиерът.

#Марин Райков #енергетика #дебат #Народно събрание #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници