МФВС подписа договор за сътрудничество с Иран

МФВС подписа договор за сътрудничество с Иран
Спортният министър Петър Стойчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На днешното си заседание правителството одобри подписването на Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Министерството на физическото възпитание и спорта на Република България и Министерството на спорта и младежта на Ислямска република Иран, като основа за водене на преговори, предаде БГНЕС.

Меморандумът е израз на волята на двете държави да изградят актуална двустранна правна рамка, която отчита стремежа и желанието им за развитие на взаимоотношенията в областта на физическото възпитание и спорта. Той определя общата рамка за сътрудничество в областта на физическото възпитание и спорта.

Документът актуализира действащия меморандум от 2004 г. съобразно настъпилите структурни промени в двете страни и се основава на подписаната през февруари 2012 г. Програма за обмен в областта на културата, науката, образованието и спорта между Правителството на Република България и Правителството на Ислямска република Иран за периода 2012-2014 г.

Министерският съвет упълномощава министъра на физическото възпитание и спорта да проведе преговорите и да подпише меморандума, който влиза в сила от датата на подписването му от двете страни и е със срок на действие 4 години.

#България #Иран #договор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници