Синдикалист: Работодателите не плащат заплати, плащат за силикон

Синдикалист: Работодателите не плащат заплати, плащат за силикон
Манолов е категоричен, че един от основните въпроси, който вълнуван българите е евентуално увеличение на заплатите. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Работодателите не плащат заплати, а плащат силикон, заяви вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, съобщава "Труд".

Манолов е убеден, че е крайно време башибозукът, който вилня над фирмите през последните 4 години, да бъде спян.

"В момента над частните работодатели се издевателства. Всички си спомняме как ГДБОП влизаше с автомати в разни предприятия по съмнения за незнам си какво. Това е абсурдна практика в икономиката да се меси службата за борба с организираната престъпност. Единия ден ги проверяват данъчните, другия ХЕИ-то, третия пожарната, следва инспекцията по труда и накрая не им остава нищо друго освен да ударят кепенците", изразява възмущението си синдикалистът.

Той е категоричен, че един от основните въпроси, който вълнуван българите е евентуално увеличение на заплатите.

Според Манолов това е напълно възможно, стига алчността на българските новобогаташи да не беше толкова чудовищна.

Експертът е убеден, че ако резултатът от бизнесактивността се разпределя по различен начин, възнагражденията безспорно ще се повишат.

"Вместо да инвестират парите от печалбата в лъскави коли, огромни палати и силикон, да плащат по-високи заплати. Аз съм виждал с очите си собственик на предприятие, който месеци наред не плаща на работниците си. В същото време си купува луксозен скъп автомобил", коментира Манолов.

Според него,  държавните чиновници имат амбиции да управляват цяла държава, но в същото време не могат с едно предприятие да се оправят.

#КТ "Подкрепа"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници