Левски срещу Лукойл в четвърти пореден финал

Левски срещу Лукойл в четвърти пореден финал
През тази година двата тима играха пет срещи помежду си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За четвърта поредна година в спор за златните медали и трофея един срещу друг се изправят Левски и Лукойл Академик. Закономерно двата най-добри състава по баскетбол в България ще спорят за титлата, пише БГНЕС.

Балкан и Рилски спортист се опънаха максимално, но силите им стигнаха само до 2 победи срещу фаворитите в НБЛ-мъже за сезон 2012/13. Селекцията на "сините" се доближи максимално до тази на "студентите" и шансовете за спечелване на титлата са почти равни.

През тази година двата тима играха пет срещи помежду си, като едната от тях е контрола по средата на септември в зала Универсиада. Балансът от тях е 3 победи за Лукойл Академик и 2 победи за Левски.

В може би най-важната среща, за Купата във Варна, Лукойл Академик победи Левски и спечели този трофей за сезона. Сега предстои серия от 5 мача до 3 победи, която никой не може да предвиди как ще завърши. Серията стартира с два поредни мача в Правец заради домакинското предимство на Лукойл Академик с по-предно класиране от редовния сезон. Те ще бъдат на 23 май (четвъртък) и 25 май (събота). Следва минимум един мач в зала "Универсиада" в столицата, който ще бъде на 29 май, а евентуално четвърта среща ще има отново там на 31 май. Решаващ пети двубой, ако се стигне до него, ще има на 3 юни в Спортния комплекс в Правец.

#Левски #Лукойл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"