Танов: Вече няма малки и големи

Танов: Вече няма малки и големи
Ваньо Танов (вдясно) обяви, че приходите на Агенция „Митници“ за 2011 г. са с 800 хиляди лева повече от предходната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече няма малки и големи в света на бизнеса – всички са еднакви, заяви директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов.

Танов обяви, че с приключването на годината е станало ясно, че митниците са се справили много добре.

„Над 800 млн. лева повече са в хазната в сравнение с миналата година. Една тежка година отмина, но ние се справихме", каза той по БНР.

„За догодина летвата е още по-високо вдигната. В бюджета с над 1 млрд. трябва да бъдат повишени приходите и той е даден на митниците. Ще направим всичко възможно тези приходи да бъдат осигурени. Това са прогнози, разбира се, зависи и от международната обстановка“, добави Танов.

По отношение на „Лукойл“ директорът на митниците каза, че до 15 януари ще завърши мониторингът.

„Уредите отдавна бяха поставени в „Лукойл“. Много от нещата бяха свършени. „Лукойл Нефтохим“ ще се справи по всяка вероятност. Когато те отговорят на изискванията, аз ще им възстановя лиценза. Зависи от доклада, който ще бъде изготвен и той има срок до 15 януари. От резултатите в доклада ще зависи дали ще се възстанови лицензът или не“, отбеляза Танов.

За терминал „Росенец“, директорът на митниците посочи, че за всички вместимости са поставени нивомерни системи.

„На входа на „Росенец“, за това, което пристига от „Нефтохим“, има измервателни уреди. Това, което се разтоварва обаче на пристанището като мазут, газьол, за него няма измерване на вход, но то ще бъде измерено чрез нивомерните системи на съдовете, в които се съхранява“, уточни Танов.

„Има ясни правила и те важат за всички. Тези правила действат. Всички се убедиха в това, след като беше спрян лицензът. Вече няма малки и големи, всички са еднакви. Например в алкохолния бранш огромна беше подкрепата на дребния и средния бизнес, който едрият бизнес го мачкаше. Със 120 млн. този бизнес е излязъл на светло“, категоричен е Ваньо Танов.

#митници #Нефтохим #Лукойл #директор на Агенция „Митници“ #агенция „Митници“ #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »