Отчитат 107% ръст на визите от Русия

Отчитат 107% ръст на визите от Русия
Тази година, както и миналата, е създадена добра организация за издаване на визи, тъй като консулските служби са обезпечени с достатъчно кадри, посочват от МВнР.
A A+ A++ A

Със 107% са се увеличили визите от Русия и със 73% от Украйна и Беларус, отчитат от Външно министерство.

Данните бяха огласени от експерта от МнВР Божидара Сърчаджиева в Бургас на среща с туроператори от региона, съобщи „Фокус“.

Сърчаджиева посочи, че в четири града в Русия вече работят изнесени визови центрове.

„Тази година, както и миналата, в Русия, Украйна, Молдова и Беларус, се издават 6-месечни многократни входни визи на тези, които миналата година не са имали такива“, каза Сърчаджиева.

Тя допълни, че тези, които са осъществили пътуване до България през миналата година, ще получат едногодишни многократни входни визи, без да се изискват допълнителни удостоверения към заявленията.

Тя каза още, че тази година, както и миналата, е създадена добра организация за издаване на визи, тъй като консулските служби са обезпечени с достатъчно кадри. Осигурени били необходимите средства за командировани служители от Външно министерство.

„И за този сезон помолихме туроператори да съобщават на закупилите вече пакети за почивка у нас да подават документи в срок, за да няма затруднения при получаването на визите. Продължаваме с приетото решение шенгенските визи да важат за влизане у нас, без да е необходимо притежанието на специалната българска виза. Това условие е в сила и тази година. Решението даде добър отзвук през 2012 година. Ще бъдат признавани и турските специални зелени паспортни за влизане в България без наличието на виза“, каза още Сърчаджиева.

#Русия #Украйна #Беларус #Молдова #визи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници