Нов протест на 26 май ще затвори прохода „Петрохан“

Нов протест на 26 май ще затвори прохода „Петрохан“
Шосето през Петроха е в безобразно състояние, твърдят протестиращите
A A+ A++ A

Граждани, които всеки ден пътуват през прохода „Петрохан“, ще протестират на 26 май, съобщиха от ЕНП. През 2011 година стартира проект за пълна рехабилитация и реконструкция на прохода „Петрохан“, който трябваше да бъде завършен за две години. В момента обаче шосето продължава да е в окаяно състояние, осеяно с дупки и пропаднали участъци.

Това провокира хората, които всеки ден пътуват през проблемния участък, отново да се вдигнат на протест, като блокират най-прекия път от София към Северозападна България. Първият протест се състоя на 1 май тази година. Местната власт остана безучастна. Затова протестиращите отново ще блокират прохода на 26 май - на същото място - местността Малка Бързия, на няколко километра над с. Бързия, съобщи Даниел Николов, председател на ЕНП-Берковица.

„Правителството на Борисов се хвалеше с магистралите, но толкова важна инфраструктура остана в тежко състояние, а тя е жизненоважна за икономиката и за развитието на най-бедната част от България. Ние искаме да знаем какво се случва с проекта и защо не се изпълнява“, каза председателят на Единна народна партия Мария Капон. Единна народна партия ще подкрепи протеста, за да накара институциите да отговорят каква е отпуснатата сума за рехабилитация на тази отсечка, коя е фирмата, която е получила средствата, какви разходи са направени към момента и дали отпуснатите целево пари са разходвани само за ремонтните дейности на пътя.

„Хората имат право да знаят защо бездействието продължава и ще има ли наказани за това“, категорична е зам.-председателят на Единна народна партия доц. Надя Миронова. По думите й е време институциите да поемат отговорността си към хората и да престанат с оправданията, които превърнаха Северозападна България в най-бедния край на най-бедната страна в целия Европейски съюз.

(По БГНЕС)

#протест #Петрохан #път #дупки #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »