Още двама българи искат да колонизират Марс

Още двама българи искат да колонизират Марс
Първите четирима заселници на Червената планета трябва да пристигнат там през 2023 г. Снимка: НАСА
A A+ A++ A

През последната седмица още двама наши сънародници последваха първите смелчаци, кандидатствали за мисията на холандската организация Mars One, която има за цел да прати заселници на Червената планета, съобщи БНТ.

Така освен 29-годишната Надежда Томова и 31-годишният Пламен Николов, в списъка вече са и 31-годишният Петър Георгиев и 26-годишният Георги Христов.

От близо месец холандска компания набира кандидати да създадат първата човешка колония на Марс през 2023 г.

За първите две седмици 78 000 души от 120 страни кандидатстваха да станат първите земляни на Марс и броят им расте всеки ден.

"Наистина вярвам, че бъдещето на човечеството зависи от това да се научим да усвояваме ресурсите на Космоса. Това може да стане чрез проучване и, разбира се, колонизиране", смята Петър Георгиев.

"Откакто се помня, все търся отговора за съдбата и смисъла на живота. За някои това са парите или кариерата, но за мен е нещо друго - искам да съм пионер в някоя сфера на човешката история", обяснява мотивите си Георги Христов.

За Надежда Томова вдъхновението идва от фантастиката, на която е страстен почитател. "Има ли живот на Марс - искам да отида на Червената планета и да разбера отговора на този въпрос, който се търси отдавна. Освен това, ако нещо се случи със Земята, което се надявам да не стане, но Марс може да се окаже единственото ни убежище", казва тя.

"Защо искам да отида на Марс - отговорът е очевиден - за да живея там", кратко отговаря Пламен Николов.

Желаещите имат време до края на август да изпратят визитките си. След сложен подбор и подготовка, която ще отнеме години, ще останат само четирима - двама мъже и двама жени.

Плановете на компанията Mars One са през 2023 година те да полетят към Марс и след седеммесечен полет там вече да ги очакват специални модули за живеене, сглобени от роботи, изпратени предварително на Червената планета.

Всичко това ще се излъчва на живо по телевизията в космическо риалити.

#Марс #българи #Пламен Николов #петър Георгиев #Георги Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »