Расмусен: НАТО остава в Косово

Расмусен: НАТО остава в Косово
„НАТО ще остане в Косово толкова време, колкото е необходимо“, заяви Расмусен. Снимка: armybase.us
A A+ A++ A

НАТО ще запази присъствието си в Косово, докато не се постигне мир и свободно движение на хората в страната, казва Андерс Фог Расмусен в интервю.

„Намирането на решение чрез преговори и диалог е единственият път за постигане на траен мир и свободно движение на хората в Косово“, казва генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за излизащия в Прищина вестник „Коха Диторе“, предаде БГНЕС.

„Свободното движение за войниците от състава на НАТО КФОР в Косово е толкова важно, колкото и за всеки един гражданин. По този въпрос не може да има преговори“, подчертава генералният секретар на НАТО.

„НАТО ще остане в Косово толкова време, колкото е необходимо. По време на следващата среща на върха на страните – членки на Атлантическия пакт, в Чикаго ще стане въпрос и за мисията на пакта в Косово“, разкри още Расмусен и поясни:

„Нашите съюзници разбират, че бездействието в Косово ще струва много повече от сегашните ни действия там. Поради тази причина ние ще настояваме за продължаването на мисията ни в Косово“.

Пълният текст от интервюто ще бъде публикуван в понеделник.

#генерален секретар на НАТО #Андерс Фог Расмусен #Расмусен #НАТО #Косово #интервю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"