Студентите искат новата власт да спази обещанията си за таксите

Студентите искат новата власт да спази обещанията си за таксите
Студентите конкурс смятат, че разговорите не търпят отлагане и трябва да се състоят скоро след съставянето на новия кабинет.Снимка: Снимка: www.akademika.bg
A A+ A++ A

Националното представителство на студентските съвети се готви за дискусия върху Закона за висшето образование с новото българско правителство, предаде БНР.

Студентите, които представиха в петък в Пловдив организирания по повод 24 май конкурс "Носители на просвета", смятат, че разговорите не търпят отлагане и трябва да се състоят скоро след съставянето на новия кабинет.

Председателят на организацията Петър Янев подчерта, че един от най-важните въпроси, който ще бъде поставен пред новите управляващи, е този за таксите за обучение.

Янев припомни, че увеличението на таксите, прието в рамките на служебното правителство, беше замразено, но са налице предизборни обещания то да продължи.

Междувременно в петък бе първото заседание на Обществения съвет като консултативно звено към министъра на образованието за диалог, сътрудничество и координация при определянето и провеждането на държавната политика в областта на образованието и науката.

"Предстоят ни горещи дни заради проблемите, които са на дневен ред - проектозаконът за училищно и предучилищно образование и ОП за образование, трябва да имаме сили и воля да ги решаваме", заяви Мариана Банчева, зам.-министър на образованието.

#студенти #образование #такси #Мариана Банчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"