Над 10 км е опашката от тирове на "Капитан Андреево"

Над 10 км е опашката от тирове на "Капитан Андреево"
Над 10 километра е вече опашката от тежкотоварни автомобили, които очакват да преминат от България в Турция на граничиня пункт "Капитан Андреево", показа БиТиВи в репортаж от мястото. Снимка: "Дневник"
A A+ A++ A

Над 10 километра е вече опашката от тежкотоварни автомобили, които очакват да преминат от България в Турция на граничиня пункт "Капитан Андреево", показа БиТиВи в репортаж от мястото.

Подобна е ситуацията и на пункта "Лесово". Всички паркинги в област Хасково са пълни с тирове. Още снощи от браншовите организации на транспортните фирми са започнали да раздават храна и вода на шофьорите.

Общините Хасково и Свиленград се очаква днес да поставят химически тоалетни, които шофьорите да могат да ползват. Докато не получим писмени уверения от Турция, че няма да има рестрикции серщу българските шофьори и фирми, ще бъдем тук, обяви в телевизионния ефир за пореден път Илиян Филипов, зам.-председател Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).

На въпрос защо организацията продължава да настоява за това след като в четвъртък е получила нужните уверения от българското правителство, Филипов посочи, че устни уверения е имало и преди седмица, но нищо не се е променило.

Ако са в писмен вид, тогава ще можем да си търсим правата пред международни съдилища, обясни той. През двата пункта продължават да се пропускат леки коли, на възраст под 20 години, автобуси и товарни превозни средства, които превозват разваляща се стока и животни.

#опашка #тирове #Турция #"Капитан Андреево"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »