Дейвид Бекъм спира с футбола

Дейвид Бекъм спира с футбола
Дейвид Бекъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Легендата на английския футбол Дейвид Бекъм сложи край на професионалната си кариера само три дни след като помогна на „Пари Сен Жермен“ да спечели първа титла във Франция от 1994 година насам, предаде БГНЕС.

Бившият капитан на английския национален отбор се превърна в първия англичанин, станал шампион в първенствата на четири различни държави, като освен с ПСЖ Бекъм е ставал шампион с „Манчестър Юнайтед“ в Англия, „Реал Мадрид“ в Испания и „Ел Ей Галакси“ в САЩ.

Полузащитникът навърши 38 години по-рано този месец, но въпреки това получи предложение от ПСЖ да остане в тима и през следващия сезон. Бекъм обаче реши да последва своя ментор сър Алекс Фъргюсън и своя приятел Пол Скоулс и сложи край на кариерата си.

Легендата на „Манчестър Юнайтед“ дебютира с екипа на „червените дяволи“ на 7 декември 1994 година, а с родния си отбор спечели шест шампионски титли, два пъти ФА Къп и веднъж Шампионската лига. През 2003 година Бекъм премина в „Реал Мадрид“, а впоследствие игра за „Ел Ей Галакси“, „Милан“ и ПСЖ. Харизматичният англичанин изигра общо 115 мача за своята родина, като в 59 от тях бе с капитанската лента.

#Дейвид Бекъм #Пари Сен Жермен #Манчестър Юнайтед #Англия #Реал Мадрид #Испания #САЩ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"