Татяна Дончева: 42-рото Народно събрание ще е парламент на озлоблението

Татяна Дончева: 42-рото Народно събрание ще е парламент на озлоблението
Татяна Дончева похвали прокуратурата и президента. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Татяна Дончева нарече 42-рото Народно събрание „парламент на озлоблението - самата кампания го роди така“.

В сряда в ефира на бТВ тя сподели, че според нея ГЕРБ е зад схемата с бюлетините от Костинброд.

„ГЕРБ организира изборите, отговорник за провеждането им е главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков, който е човек на ГЕРБ, а печатницата е собственост на общински съветник от ГЕРБ. Изводът е ясен - особено като се има предвид допуснатата възможност за надпечатване“, категорична бе Дончева.

Според Дончева целта на цялата тази машинация е била „без напрежение“ да се вдигне с 5-6% избирателната активност. По думите ѝ българите не са гласували, повлияни предимно от едно събитие по време на предизборната кампания - изтеклият разговор „Борисов-Кокинов-Найденов“.

„Първоначалният сигнал на Станишев за СРС-тата не оказа никакво влияние на избирателите. Твърдите ядра за ГЕРБ и БСП се затвърдиха още повече, а 20-те процента колебаещи се си останаха все така нерешили. Разговорът на Борисов с Кокинов и Найденов обаче повлия именно на 20-те процента колебаещи се и те не отидоха да гласуват. Затова падна избирателната активност на 50% - хората се отвратиха от политиката“, каза още Дончева.

Тя похвали действията на прокуратурата и президента до момента и подчерта, че у нас най-накрая институциите започват да осъзнават острата нужда от правила и равенство на закона.

#Татяна Дончева #БСП #ГЕРБ #Борисов #Кокинов #Найденов #Костинброд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"