Бой и строшен автобус преди финала „Левски“ – „Берое“ в Ловеч

Бой и строшен автобус преди финала „Левски“ – „Берое“ в Ловеч
Фенове на „Левски“ на стадиона. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Побоища между запалянковци на „Левски“ и „Берое“ белязаха часовете преди финала за Купата на България по футбол в Ловеч, видя репортер на Novinite.bg. Няколко групи запалянковци на двата отбора са се сбили на различни места в града – пред няколко от кафенетата в центъра, както и на площад „Тодор Кирков“.

Полицията в Ловеч е вдигната по тревога още от сутринта и се опитва да предотврати масови мелета между двете агитки. За охраната на финала бяха предвидени 260 полицаи.

Феновете на „Берое“, които чакаха пред градския стадион в Ловеч, бяха изненадани от появата на автобуса на „сините“, който незнайно защо мина от тази страна на стадиона, от която бяха старозагорци. Това накара заралии да наобиколят превозното средство и повечето от тях да скандират против футболния тим на „Левски“ и въпреки присъствието на патрулиращи полицейски коли някои измежду феновете хвърлиха камък и спукаха едно от стъклата на автобуса.

От „Левски“ останаха изненадани от факта, че полицаите, които ескортираха автобуса, не заобиколиха феновете на „Берое“, а минаха през мястото, откъдето те влизаха в стадиона. По принцип, когато „Левски“ гостува в Ловеч за мачовете срещу „Литекс“, автобусът подхожда от другата страна на стадиона, припомня Гонг.бг.

#Левски #Берое #Ловеч #финал #бой #фенове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »