"Пинг-понг" със заплахата от атентат в България

"Пинг-понг" със заплахата от атентат в България
Реакцията на заплахата от терористичен атентат срещу евреите в България, за която предупредиха израелски медии, прилича на игра на "пинг-понг," твърди арабист. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Реакцията на заплахата от терористичен атентат срещу евреите в България, за която предупредиха израелски медии, прилича на игра на "пинг-понг," твърди арабист.

"Това което наблюдаваме е всъщност един постоянен пинг-понг между две противоборстващи страни... В конкретния случай, не можем да смятаме, че това е сериозна заплаха, това е жужене, шум, спекулации, които са рецидив от този конфликт," коментира арабистът проф. Владимир Чуков пред bTV.

Днес от службата за борба с тероризма на Израел съобщиха, че няма конкретна информация за възможни терористични заплахи срещу израелски туристи в България.

В същото време мерките за безопасност на летище "София" бяха увеличени, а служители на израелските служби за сигурност посрещнаха пътниците, които пристигнаха у нас от Тел Авив.

В позицията на израелските институции, разпространена до медиите от израелското посолство в София, се казва, че "днес, 6 януари, няма предупреждение за пътуване към България, което да е публикувано на страницата със съвети на Министерството на външните работи или Бюрото за борба с тероризма."

„Информацията за готвена терористична атака в България е удар срещу туризма и икономиката на страната ни," обяви в Търговище премиерът.

Бойко Борисов определи като глупост да се вярва на журналистически публикации, които имат за цел да дискредитират страната ни и да отблъснат туристите от региона.

Министър-председателят беше категоричен, че България има добри отношения с арабските страни, а освен това, ако е имало каквито е да е съмнения за атаки, то партньорите и нашите служби са щели да реагират много преди публикуването на информация в медиите.

#Израел #атентати #терористични атаки #България #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »