Кремъл обяви за персона нон грата дипломат от САЩ

Кремъл обяви за персона нон грата дипломат от САЩ
Райън Фогъл беше задържан от сътрудници на Федералната служба за сигурност и обявен за агент на ЦРУ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия обяви за персона нон грата третия секретар в американското посолство в Москва Райън Фогъл, след като той беше задържан от сътрудници на Федералната служба за сигурност и обявен за агент на ЦРУ, опитал се да вербува руски офицер от спецслужбите, отговарящ за борбата с тероризма в Северен Кавказ, предаде БНР.

От Кремъл обявиха, че приемат новината за поредния шпионски скандал между Русия и САЩ със съжаление. Във вторник агент на ЦРУ беше заловен в Москва при опит да вербува представител на руските спецслужби.

„Случаят не е принос в по-нататъшния процес на укрепване на взаимното доверие между Русия и САЩ и издигането на двустранните отношения на качествено ново равнище", коментира говорителят на руския президент Дмитрий Песков коментира шпионския скандал. Той обаче не спомена дали от руска страна ще бъдат предприети ответни действия.

Американският посланик в Русия Майкъл Макфол беше извикан тази сутрин във външното министерство в Москва, за да даде обяснения по случая. На излизане от срещата, продължила 45 минути, той отказа всякакви коментари.

Темата не беше обсъждана и по време на срещата в Швеция между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

#Русия #САЩ #Кремъл #Федералната служба за сигурност #ЦРУ #шпионаж #Майкъл Макфол #Джон Кери #Дмитрий Песков #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »