Водещ индийски продуцент идва с екипа си за „Медиа микс“

Водещ индийски продуцент идва с екипа си за „Медиа микс“
Бхат произлиза от известен индийски род кино-дейци, които са едни от основоположниците на индийската филмова индустрия и Боливуд. Снимка: wikipedia.org
A A+ A++ A

Водещият индийски продуцент и президент на сдружението на индийските филмови и телевизионни продуценти, Мукеш Бхат, ще бъде гост на тазгодишното издание на „Медия микс", което ще се проведе в Албена, съобщават от курортния комплекс, предава „Стандарт".

Посещението на най-известния индиец в света на киното е по покана на „Албена" АД и службата по търговско-икономическите въпроси към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Делхи, ръководена от Стефан Йонков.

Туристическото дружество съдейства за реализирането на визитата на Бхат и екипа му в България и опознавателна обиколка за филмови локации в страната ни, като поема изцяло пътуването и престоя на госта в България и придружаващите го лица.

При посещението си индийските гости ще видят редица интересни локации за бъдещия му филм - София, Пловдив, Варна, Балчик, нос Калиакра, Албена, резерват „Сребърна", Скалните манастири, Аладжа манастир, Побитите камъни, Приморско, Созопол и други.

Визитата на индийския продуцент съвпада и с провеждането на медийния фестивал, на който той ще е почетен гост. Бхат пристига у нас на 9 юни и ще остане до 13 юни, уточняват от туристическата фирма.

След посещението се очаква да бъдат избрани локациите за снимките на новия филм на Мукеш Бхат в България. От компанията допълват, че продуцентът пристига у нас с екип на своята продуцентска къща „Вишеш Филмс", а с него ще бъдат Вишеш Бхат – режисьор, Сакши Бхат - кинематографист и Кумкум Сайгал – изпълнителен продуцент.

Бхат произлиза от известен индийски род кино-дейци, които са едни от основоположниците на индийската филмова индустрия и Боливуд. Семейството на продуцента е изцяло заето във филмовия бизнес.

В Индия, където Боливуд е най-сигурният начин да се промотира туризма на една страна и рекламата да се отрази на туристическия поток от Индия към нея, туристическите бордове на чуждестранните дестинации влагат огромни средства за да привлекат индийски филмови продуценти за заснемането на техни филми в съответната страна.

Като пример от Албена посочват заснетите от индийския продуцент Яш Чопра филми в Швейцария, с което е допринесъл за популяризирането на Швейцария като туристическа дестинация. В резултат на това през 2012 г. Швейцария е била посетена от половин милион индийски туристи.

След заснемането в Испания на индийския касов филм „Zindagi Na Milegi Dobara" („Никога няма да имаш втори живот" ) и излизането му през 2011 г., Испания също се превръща в хитова туристическа дестинация за индийците и въпреки липсата на директен полет от Индия, е посетена мигновено от огромен брой туристи – 3000 души на месец.

След излизането на филма на екран през юли 2011 г. само през първия месец той е гледан от 70 млн. зрители и в резултат испанският туристически борд отчита 60 % повече туристи, сравнено с времето до излъчването на екран на лентата.

#Албена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »