Обилните снеговалежи усложняват пътната обстановка

Обилните снеговалежи усложняват пътната обстановка
Обилни снеговалежи в почти цялата страна затрудняват движението по пътищата. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Обилни снеговалежи в почти цялата страна затрудняват движението по пътищата.

Според НИМХ през следващото денонощие валежите ще продължат, като в Западна и Централна България ще са от сняг, в Източна ще вали предимно дъжд, по-късно дъжд и сняг и утре след обяд ще спрат.

Ще бъде ветровито – с умерен, в Северна България и източните райони до силен северозападен вятър.

Значителна ще е снежната покривка в планинските райони на Западна България и в централната част на Северна. По старопланинските проходи ще има опасност от преспи и навявания.

Заради гъста мъгла на автомагистрала „Тракия“ между София и Пловдив на места видимостта е под 20 метра, съобщи БНР.

Аварирал микробус на 136-и километър на магистралата, който се намираше в крайна лява лента, е изместен от полицията в аварийната лента. Наложително е движението в този участък да става с не повече от 25 километра в час.

В същия участък стана лека катастрофа. Лек автомобил се блъснал в билборд, няма пострадали. Платното не е стеснено.

Проходът Троян–Кърнаре вече е затворен за целия зимен сезон. От КАТ съветват шофьорите да използват маршрута по автомагистрала „Хемус“ и „Витиня“ през Ботевград или през Прохода на републиката.

В цялата Пловдивска област движението беше затруднено заради заледените пътища. На отсечката за курортно селище Беклемето тази сутрин закъсаха два микробуса, но вече са изтеглени. В момента се почиства пътят Шипково-Рибарица, но ако снеговалежът продължи, той може да бъде затворен.

На първокласния път Е-79, в района на Кресненското дефиле, има свличане на земна маса и камъни. Опасност от падащи камъни има и по пътя Банско–Гоце Делчев, предупреждават от Пътната полиция в Благоевград.

Вече е възстановено движението в една лента за двете посоки с регулиране на пътя София–Варна между Велико Търново и Шереметя, където движението беше отклонено по обходни маршрути, поради катастрофа между два леки автомобила.

Движението се пропуска на място от регулировчици. По първоначални данни катастрофата е предизвикана от варненски мерцедес, който навлязъл в насрещното платно и ударил шуменски ситроен. Ранени са водачите на двете коли и пътничка в блъснатия ситроен.

Тригодишно дете загина при катастрофа в град Съединение, след като автомобилът, управляван от майка му, поднесъл на заледен участък и се ударил в крайпътно дърво.

#катастрофи #катастрофа #Прохода на републиката #„Хемус“ #проход #автомагистрала „Тракия“ #пътна обстановка #НИМХ #снеговалеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници