Жерар Депардийо вече е жител на Саранск

Жерар Депардийо вече е жител на Саранск
Според министъра на културата на републиката Владимир Шарапов актьорът е предложил да побратими Саранск и френския град Ница. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Световноизвестният френски актьор Жерар Депардийо, който неотдавна се отказа от френско гражданство и в началото на януари получи руско, вече е жител на град Саранск в руската република Мордовия, съобщи РИА Новости.

Според министъра на културата на републиката Владимир Шарапов актьорът е предложил да побратими Саранск и френския град Ница. Депардийо също стана посланик на Мордовия във ФИФА в рамките на подготовката на световния шампионат по футбол през 2018 г., тъй като част от срещите ще се играят в Саранск.

През май в Ница руският Държавен филмов фонд ще организира серия прояви, посветени на 400-годишнината на дома на руската царска династия Романови. Един от дните на културното събитие ще се нарича „Новият дом на Жерар Депардийо“, ще бъде изцяло посветен на република Мордовия и тогава ще се организират преговори за побратимяване между Саранск и Ница.

Друга проява през същия ден ще бъде прожекцията на филма „Разпутин“, в който Депардийо играе централната роля.

#Жерар Депардийо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници