Спряха строежа в резервата „Яйлата“

Спряха строежа в резервата „Яйлата“
В момента на мястото на строежа се очакват специалисти от районните дирекции за строителен контрол от София, Варна и Бургас, които трябва да извършат подробна проверка на възобновеното строителство. Снимка: БТА
A A+ A++ A

Кметът на община Каварна спря строителството на рибарска хижа в резервата „Яйлата“, съобщи кметският наместник на село Камен бряг Добринка Ялнъзова.

Заповедта е издадена след прокурорска проверка от районния прокурор на Каварна и главния архитект на община Каварна до изясняване законосъобразността на строителството в резервата.

В момента на мястото на строежа се очакват специалисти от районните дирекции за строителен контрол от София, Варна и Бургас, които трябва да извършат подробна проверка на възобновеното строителство.

Скандалният строеж започна преди шест години, когато за няколко дни беше излята бетонната плоча на приморската тераса в северната част на Яйлата. Собственици на терена са братята Павлови от Генерал Тошево.

Нотариалният акт е за 1500 дка с рибарски заслон, разрушен обаче преди близо 40 години, припомня БТА.

Контролните органи тогава видяха, че се изливат съвсем нови основи и спряха строежа. Преди дни инвеститорите възобновиха строителството.

#строеж #Яйлата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"