Ангелов: Армията може да защити България

Ангелов: Армията може да защити България
Българската армия е напълно способна да брани границите на България, смята министърът на отбраната Аню Ангелов. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Българската армия е напълно способна да брани границите на България, смята министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Разчетите, които са направени, показват, че в рамките на тези въоръжени сили, с много малки корекции в сравнение с правените при предишни правителства, може да бъде изпълнена задачата пред Българската армия – да осигури териториалната цялост и да защити страната“, каза Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Коментарът му бе по повод информацията, че България ще капитулира за 48 часа, ако избухне война.

„Дали ще са 48 часа, дали ще 48 дни, всичко зависи от конкретната ситуация, от геостратегическата среда на сигурност“, посочи министърът.

Аню Ангелов добави, че да се прави сметка колко по-малка е Българската армия от тези на съседните ни държави, изглежда твърде „лековато и смешно“.

„При съвременната обстановка от експертна гледна точка е лековато да се сравнява армията ни с тези на съседни държави“, каза министърът в отговор на журналистически въпрос.

По повод модернизационните проекти за армията Ангелов каза, че през тази година няма да може да бъде дадено начало на конкурс по два проекта – за многоцелевия изтребител и за противокорабното ракетно въоръжение за трите ни фрегати.

„Това са нещата, които няма да можем да направим. От другите – някои от тях имат вече сключени договори и са в изпълнение, по други ще предстои да разговаряме и да сключим договори до края на първото полугодие“, каза министърът.

Министърът на отбраната присъства днес на представянето на календарите „100 години Балканска Освободителна война 1912 – 2012 г.“, издадени от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва като част от Националната кампания на организацията „Памет българска – героични воини на България“.

#Аню Ангелов #министър на отбраната #армия #България #Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"