Оперираха гърдите на Анджелина Джоли заради риск от рак

Оперираха гърдите на Анджелина Джоли заради риск от рак
Джоли претърпя двойна мастектомия заради опасността от рак. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Холивудската актриса Анджелина Джоли е пожелала да оперира гърдите си заради установен изключително висок риск от рак на гърдата.

Тя се е подложила на двойна мастектомия в края на април, твърди тя за „Ню Йорк Таймс“, цитиран от „24 часа“.

37-годишната актриса, чиято майка Маршлин Бертран почина през 2007 г. от рак на яйчниците, взела решението да й бъдат премахнати и двете гърди, въпреки че е напълно здрава.

Тя взела окончателното решение да се оперира, след като лекари намерили при изследване наличието на гена BRCA1, който й дава риск от 87% да развие рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците.

Джоли признала, че процедурите при нея са минали в пълна конфиденциалност, но е решила да „проговори“ и да сподели опита си с други жени по света, за да им вдъхне кураж.

„Веднага щом разбрах, че това е реалността, реших да проявя инициативност и да намаля до минимум риска, доколкото мога - в името на децата си. Взех решението да се подложа на превантивна двойна мастектомия. Започнах с гърдите, тъй като рискът ми от рак на гърдата е по-висок от риска от рак на яйчниците и операцията е по-сложна. На 27 април приключих с трите месеца на медицински процедури, свързани с мастектомията. През това време успях да опазя тайната и да продължа да си върша работата“, споделя още Джоли пред вестника.

Тя каза още, че гърдите й вече са възстановени чрез пластична хирургия и импланти - резултатът може да бъде наистина красив, допълва холивудската знаменитост.

Актрисата благодари на половинката си Брад Пит за подкрепата.

Шансът й да развие рак на гърдата сега е под 5 на сто.

#Анджелина Джоли #Брад Пит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници