Как да се храним за здраво сърце?

Как да се храним за здраво сърце?
A A+ A++ A

Здравето на сърцето е жизненоважно за нашия организъм. И ние можем да му помогнем, съчетавайки полезното с приятното. Хапвайки вкусни и полезни неща, можем да си осигурим повече години здраво сърце.

Сьомга или други мазни риби. Американската асоциация по кардиология препоръчва по две порции седмично. Нашият съвет е да я изпечете във фолио или на скара.

Студенопресован зехтин, много богат на полифеноли. Полифенолите „се грижат“ за здравината на кръвоносните ни съдове.

Орехи, бадеми. Шепа орехи на ден могат да направят малко чудо за нашия холестерол, а освен това са много полезни и за мозъка.

Овесени ядки. Заменете сандвича на закуска с купичка овесени ядки и това ще е перфектното начало на деня за вашето тяло. Понижават лошия холестерол и задържат стабилно нивото на кръвната захар. Много подходящи и за хора с диабет.

Ленено семе, ечемик. Тези два продукта най-лесно можете да си набавите, ако купувате пълнозърнести продукти. Голяма част от тях на нашия пазар съдържат и двете съставки.

Лют червен пипер. Поръсването на храната с малко лют пипер предотвратява рязкото покачване на инсулиновите нива след хранене, сочи изследване, проведено сред доброволци миналата година.

Череши и боровинки. И двата плода имат цял „букет“ от полезни за сърцето съставки. Хапвайте колкото се може по-често от тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »