Вече се продават билетите за благотворителния мач в подкрепа на Стилиян Петров

Вече се продават билетите за благотворителния мач в подкрепа на Стилиян Петров
Снимка: bfunion.bg
A A+ A++ A

От днес, 13 май, в мрежата на Eventim.bg Българският футболен съюз пусна в продажба билетите за грандиозното шоу, което се подготвя с благотворителна цел на Националния стадион „Васил Левски“ на 26 май, съобщиха от БФС.

От 15 часа един срещу друг на терена ще излязат Легендите на България, селектирани от треньор № 1 на България за XX век Димитър Пенев, и ветераните на „Астън Вила“. Мачът е благотворителен под мотото Support Stan, а събраните приходи от билети ще отидат за лечението на деца, страдащи от левкемия. Двубоят е организиран от Българския футболен съюз, Министерството на спорта, Министерството на здравеопазването и Столична община.

Цената на билет е 10 лв., като пропуск за мача ще си закупят всички официални гости, както и самите футболисти, участващи в срещата.

Атаката на България ще се води от носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков и нападателя на „Фулъм“ Димитър Бербатов. Специално за мача ще направи опит да се прибере и друг от най-добрите приятели на Стилиян - Мартин Петров, който в момента играе за „Еспаньол“. Въпреки че сезонът в Примера дивисион няма да е завършил, Мартин ще помоли треньора Хавиер Агире да го пусне, за да подкрепи благородната кауза и приятеля си от детинство и съотборник в националния отбор. В българския отбор личат имената още на героите от САЩ '94 Йордан Лечков, Наско Сираков, Краси Балъков, Емил Костадинов, Петър Хубчев, Цанко Цветанов, Трифон Иванов, Даниел Боримиров, Петър Михтарски, Ивайло Андонов. Ще ги подкрепят още Гошо Гинчев, Божидар Искренов, Илиан Илиев, Радостин Кишишев, Емил Велев, Станимир Стоилов. Целият "А" национален отбор, начело със селекционера Любослав Пенев, който събира тима за предстоящите приятелски мачове с Япония и Казахстан, също ще присъства, а Любо вероятно ще облече отново националната фланелка и ще се пусне в игра.

От британското посолство в България потвърдиха, че Негово превъзходителство Джонатан Алън ще изиграе по 5 мин. за двата отбора, като знак на подкрепа за каузата и добрите отношения между Великобритания и България. Самият Стилиян Петров все още не е много сигурен, че ще може да присъства на събитието, въпреки че има огромно желание да се докосне до българските фенове, които толкова горещо го подкрепяха през последните 14 месеца. Рекордьорът по мачове за националния отбор на България през миналата седмица обяви официално края на състезателната си кариера и анонсира, че ще се занимава с благотворителност и вероятно ще основе своя фондация за борба с левкемията.

Още много изненади са подготвени за зрителите, които дойдат по трибуните, за да изкажат своята подкрепа за Стилиян Петров и да подпомогнат лечението на децата на България, страдащи от коварната болест.

Очаквайте в следващите дни информация и за отбора на „Астън Вила“.

#Любослав Пенев #Станимир Стоилов #Емил Велев #Радостин Кишишев #Илиан Илиев #Божидар Искренов #Гошо Гинчев #Ивайло Андонов #Петър Михтарски #Даниел Боримиров #Трифон Иванов #Цанко Цветанов #Петър Хубчев #Емил Костадинов #Краси Балъков #Наско Сираков #Йордан Лечков #Астън Вила #Стилиян Петров #БФС #"Васил Левски" #Краси Балъков #Христо Стоичков #Димитър Бербатов #Мартин Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"