Григор с две места напред в световната ранглиста след победата над Джокович

Григор с две места напред в световната ранглиста след победата над Джокович
Ако достигне поне до четвъртфинал на надпреварата в Рим, Григор има шанс да се изкачи още в ранглистата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е 26-и в света след феноменалната му победа над първия в света Новак Джокович на турнира в Мадрид.

Григор се изкачи с две места в световната ранглиста, след като стигна до осминафинал в испанската столица, където бе спрян от швейцареца Станислас Вавринка, който отпадна на финала от Рафаел Надал.

Димитров се класира за втори кръг на Мастърса в Рим, побеждавайки Маркос Багдатис и ако достигне поне до четвъртфинал на надпреварата, има шанс да се изкачи още в ранглистата.

Това ще му позволи не само да е поставен на предстоящия Ролан Гарос, но и да срещне в по-късна фаза най-добрите тенисисти в ранглистата.

Следващият негов съперник в столицата на Италия е Ришар Гаске.

Александър Лазов записа рекордно класиране, заставайки 470-и в света, докато Мико Кузманов е също с рекорд – 496-и.

На върха Анди Мъри измести Роджър Федерер от втората позиция, а Вавринка се върна в Топ 10.

При жените Цветана Пиронкова дръпна с една позиция до 51-вата в класацията, а при успех днес над Йелена Янкович може да се върне в Топ 50.

Серина Уилямс остава водач, след като вчера победи втората в класацията Мария Шарапова.

#Григор Димитров #Новак Джокович #Мадрид #Рафаел Надал #Рим #Маркос Багдатис #Ролан Гарос #Италия #Ришар Гаске #Анди Мъри #Роджър Федерер #Станислас Вавринка #Цветана Пиронкова #Йелена Янкович #Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"