Прощалната реч на Сър Алекс

Прощалната реч на Сър Алекс
Сър Алекс Фъргюсън произнесе прочувствена прощална реч на "Олд Трафорд". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сър Алекс Фъргюсън произнесе прочувствена прощална реч на "Олд Трафорд" малко преди неговият Манчестър Юнайтед да вдигне 20-а титла на Англия в последния му сезон като мениджър, предаде БГНЕС.

Шотландецът се отказва от професията след над 26 години начело на "червените дяволи" и днес каза сбогом на феновете на "Олд Трафорд" - негов последен мач тук, спечелен с 2:1 срещу Суонзи.

"Нямам сценарий в главата си. Просто ще говоря свободно и се надявам да обясня наистина какво значи този клуб за мен. Благодаря ти, Манчестър Юнайтед, не само на директорите, лекарите, служителите и играчите, на всички вас. Благодаря ви. Вие бяхте най-фантастичното преживяване в живота ми", сподели Фърги, който трудно сдържаше емоциите си.

"Отказването ми не значи края на живота ми с клуба. Ще мога да се наслаждавам, гледайки отбора, отколкото да страдам с него, но ако мислите за головете в последната минута, обратите, дори загубите, всичко говори, че това е един велик клуб. Успях да водя някои от най-големите играчи в страната. Всички тези футболисти днес представиха отбора по правилния начин. Спечелиха титлата по фантастичен начин. Браво на футболистите", продължи той.

"Преди да започна да плача, искам да почета и Пол Скоулс, който се отказва днес. Той е невероятен играч, един от най-великите, които някога този тим ще има. Пожелавам му приятно пенсиониране, но знам, че той ще бъде наоколо, дразнейки ме! Пожелавам и бързо оздравяване на Дарън Флетчър.

Пожелавам на футболистите успех в бъдещето. Знаете колко сте добри, каква фланелка носите и кои хора са тук. Не разочаровайте самите себе си. Сега се прибирам. Благодаря ви пак, от името на цялото семейство Фъргюсън. Всички са тук - 11 внуци. Благодаря ви. Благодаря ви", каза още Фърги, добавяйки подкрепата си за новия мениджър Дейвид Мойс

#сър Алекс Фъргюсън #"Олд Трафорд" #Манчестър Юнайтед #Дейвид Мойс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници