Турският премиер обвини Сирия в провокации

Турският премиер обвини Сирия в провокации
В събота, две експлозии през 15 минути разтърсиха гр. Рейханли, разположен в турската провинция Хатай. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 

Турският премиер Реджеп Ердоган обвини сирийският режим за опити да въвлече Турция в „катастрофичен сценарий“ чрез атентати като съботния в Рейханли, където загинаха 46 души, съобщава БГНЕС.

„Те (режимът на Башар Асад) искат да ни вкарат в катастрофичен сценарий“, заяви Ердоган на митинг в Истанбул и призова населението да бъде бдително и да запази хладнокръвие при всяка провокация, целяща да вкара Турция в сирийския конфликт.

Министър на външните работи на Турция, Ахмед Давутоглу, пък разкритикува бездействието на международната общност по отношение на ситуацията в Сирия за „варварските терористични актове”.

„Последната атака показва как искра се превръща в огън, когато международната общност мълчи и Съветът за сигурност на ООН се проваля в опитите си да предприеме действия”, заяви Давутоглу на визита в Берлин.

В събота, две експлозии през 15 минути разтърсиха гр. Рейханли, разположен в турската провинция Хатай.

По предварителна информация, са се взривили две коли-бомби, а турските власти смятат, че сирийските разузнавателни служби са свързани с организирането на експлозиите.

#Турция #Сирия #взривове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"