Протести в страната заради откритите 350 000 бюлетини

Протести в страната заради откритите 350 000 бюлетини
Протестиращи пред сградата на ЦИК в София Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 150 души блокираха тази вечер движението на бул. „Цар Освободител” при площад "Независимост" в София, предаде агенция „Фокус”. Събралите се скандираха „Мафията вън!” и обидни изказвания към председателя на ПП ГЕРБ заради откритите 350 000 бюлетини в печатницата Мултипринт в Костинброд. Разпънато бе огромното българско знаме, а протестиращи развяваха по-малки. Протестиращите издигнаха лозунги ГЕРБ да не участват в изборите утре.

На протеста имаше представители на „Горда България”, ВМРО, Движение „Модерна България” и представители на движението на протестиращите от Орлов мост. В района имаше засилено полицейско присъствие. Движението на моторни превозни средства се извършваше по бул. „Дондуков”.

Според ТВ7 протестиращи са затворили част от магистрала „Тракия” в района на Пловдив, предаде ТВ7. Протестирали са хора от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол и Сливен заради опита за фалшификация на вота утре. Протестът продължил половин час и се охранявал от полицията. На него били издигнати плакати „ГЕРБ = Мафия”.

Не е имало никакъв протест на автомагистрала „Тракия”, в района на Пловдив. Няма и в момента, съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив Радослав Начев, началник на КАТ „Пътна полиция”. „Възможно е репортажът на ТВ7 да е от друг район”, добави Начев. Пловдивска полиция не е охранявала протести днес. Информацията, че протестиращи са затворили част от магистралата не е вярна, добави Начев. Хора, които имат сервизи в района на пътен възел „Детелината” при село Труд също отрекоха да има протести там.

20-ина души протестираха пред офиса на ГЕРБ-Варна, предаде радио Фокус-Варна. Протестът премина спокойно, без ексцесии. Пред офиса на партията имаше полицейски служители, които не допуснаха да се стигне до нарушаване на обществения ред. Протестът продължи по-малко от час, след което протестиращите се разотидоха.

#Мултипринт #Костинброд #бюлетини #протести #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници