ГЕРБ сезира ЦИК и Прокуратурата за груби нарушения на ТВ7 и Бареков

ГЕРБ сезира ЦИК и Прокуратурата за груби нарушения на ТВ7 и Бареков
A A+ A++ A

Политическа партия ГЕРБ сезира Централната избирателна комисия, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура за това, че в деня за размисъл, една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо ПП ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ по повод информацията за заловени 350 000 бюлетини в печатницата на техен общински съветник в Костинброд.

Недопустимо е в деня за размисъл да бъде изнасяна информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от ТВ 7 и Интернет изданието BNews.bg, и да се правят внушения от националния ефир, представляващи набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии, пише в съобщението.

В деня за размисъл на 11 май 2013 г. след 01.00 ч. по ТВ 7 бе излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което е грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, свързани с предизборната кампания и с деня на размисъл. На основание чл.149 от Изборния кодекс внасяме жалба, за да бъде извършена проверка и да бъде установено дали е извършено нарушение на изискванията на чл.133, ал.6 от Изборния кодекс, заявяват от ГЕРБ.

ПП ГЕРБ настоява да бъде извършена проверка и да бъде установено дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти. „Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, пише още в жалбата до Централната избирателна комисия, до Върховна касационна прокуратура и до Софийска градска прокуратура, цитирана от агенция Фокус.

#Сергей Станишев #интервю #Костинброд #Николай Бареков #ТВ7 #ГЕРБ #нарушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"