Спасителят от магистрала „Тракия“ е „Мъж на годината 2011“

Спасителят от магистрала „Тракия“ е „Мъж на годината 2011“
Стойчев получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Спасителят от магистрала „Тракия“ Стефан Стойчев стана първият обикновен човек, спечелил приза „Мъж на годината“.

29-годишният Стефан от Чирпан, който миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив, оглави анкетата на Дарик след онлайн гласуване. 6804 души дадоха вота си за него, съобщи Дарик.

Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев - 407 души.

Резултатите от конкурса бяха обявени на церемония в Младежкия театър „Николай Бинев“. Победата в него на Стефан Стойчев слага край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти.

Стефан Стойчев е човекът, който промени историята на конкурса „Мъж на годината“. Преди да го спечели, той промени живота на много хора, които спаси от катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия“.

Оттогава и неговият живот е по-различен. До преди да бъде съкратен в навечерието на Коледа, 29-годишният Стефан работел като комбайнер. Сега е част от екипа на общината в Стара Загора като шофьор. Мечтае да бъде пожарникар. Женен е и има малка дъщеря Преслава.

Публиката в Младежкия театър стана на крака, за да го посрещне, след като изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев го обяви за „Мъж на годината 2011“.
Той връчи на победителя уникална сабя, на която е гравирано името му. Заради старо поверие Стефан Стойчев я откупи от Радев с монета. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата.

За ценния подарък спасителят от магистрала „Тракия“ каза:

„Тежка е сабята. Тежко е и признанието, което нося на гърба си в момента. Трябва достойно да го защитавам следващите години. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, и най-вече на журналистите от Дарик радио, който ме откриха“.

„Мъж на годината 2011“ получи още бутилка Johnnie Walker Black Label и mp3 плеър, осигурен от Bang & Olufsen.
На събитието в Младежкия театър той беше в компанията на своята съпруга и на дъщеря си. Родителите на Стефан също бяха сред специалните гости.

#Симеон Щерев #Христо Мутафчиев #актьор #„Мъж на годината 2011“ #„Мъж на годината“ #Стойчев #Стефан Стойчев #магистрала „Тракия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"