Пет дни преди взривовете в Бостън е имало сигнал за опасност от атентат

Пет дни преди взривовете в Бостън е имало сигнал за опасност от атентат
Мястото на атентата след взривовете. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пет дни преди двойния бомбен атентат по време на маратона в Бостън регионална разузнавателна структура е разработила доклад, в който се казвало, че мястото около финалната линия на маратона е „много уязвимо за атаки от малък мащаб“ срещу зрителите и състезателите, съобщава в. „Лос Анджелис таймс“.

Документът от 18 страници бил разработен от Регионалния разузнавателен център в Бостън, който отчасти е финансиран от министерството на националната сигурност и функциите му са да предоставя разузнавателна информация на полицията и силите за бързо реагиране. Документът е с дата 10 април, т.е. 5 дни преди маратона. Все пак в него се подчертавало, че „няма конкретна и достоверна информация за предстояща заплаха“ за състезанието.

„ФБР не е идентифицирало някакъв единичен терорист или екстремистка рупа, които да представляват заплаха за маратона“, се казва в доклада. След атентатите ФБР призна, че е разпитвало един от предполагаемите автори - Тамерлан Царнаев, но решило, че той не представлява опасност, припомня БГНЕС.

#Бостън #атентат #Царнаев #доклад #предупреждение #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници