Яне Янев: Дянков беше отстранен след мой сигнал за получен подкуп

Яне Янев: Дянков беше отстранен след мой сигнал за получен подкуп
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Симеон Дянков беше отстранен като министър на финансите след сигнал, подаден от мен, за получен подкуп. Това каза лидерът на „Ред, законност, справедливост“ (РЗС) Яне Янев в интервю за предаването на Нова телевизия „Здравей, България“, пише „Фокус“.

„Симеон Дянков беше отстранен като министър на финансите в резултат на това, че отидох при Борисов и му казах, че по отношение на Симеон Дянков има данни, че когато е приета сделката по отношение на брейди облигациите, на облигационния заем, има данни за получен подкуп в особено големи размери“, каза Яне Янев.

„Борисов изобщо не се поколеба, само ме попита какви са източниците, без да гледа никакви документи, защото към онзи етап нямаше как освен приближени, които говорят, и на другия ден Борисов обяви, че Дянков няма да бъде повече министър на финансите“, каза Янев.

„Ако всички са работили така, както работих аз като председател на Комисията за корупцията по високите етажи на властта, корупцията щеше да бъде свалена до минимум. Но в България, вие виждате, най-авторитетните световни агенции, медии съобщават, че най-големият бич, най-големият проблем на България е корупцията“, обясни Янев.

#Яне Янев #Симеон Дянков #РЗС #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"