Вежди взриви социалните мрежи

Вежди взриви социалните мрежи
Снимка: svobodnoslovo.com
A A+ A++ A

Интернет потребителите реагираха светкавично на скандалното изказване на министъра на културата Вежди Рашидов, че „най-неприятното съсловие са гейовете“, и поискаха оставката му.

Повечето потребители във „Фейсбук“ и „Туитър“ изразяват възмущението си от интервюто, което Рашидов е дал за януарския брой на списание „Биограф“.

„Най-неприятното съсловие са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа“, заявява пред списанието скулпторът.

Яна Бюрер Тавание от Българския хелзинкски комитет призова в профила си във „Фейсбук“ хората да изпращат електронни писма до пощата на пресцентъра на Министерството на културата, предаде „Дневник“.

„Министър Рашидов, във връзка с абсурдното ви, обидно и опасно изказване относно гей хората и жените в последния брой на списание „Биограф“, настоявам незабавно да подадете оставката си. Отвъд неприемливото е човек с вашите възгледи да заема публична длъжност“, е написала в своето писмо Тавание.

Пред „Дневник“ тя обясни, че по нейна информация мнозина вече са се присъединили към идеята, като прибавят към текста и своите оценки.

„Уважаеми г-н Министър, като министър на културата не можем да ви обичаме, затова ви изписваме“, пише в описанието на една от най-новите групи във „Фейсбук“ – „Да изпишем Вежди“.

Групата е създадена преди около час и в нея има няколко публикации – препратки към уебстраници, на които се цитира скандалното интервю на културния министър.

„Уважаеми г-н Министър,
Ще ви обичаме и ако сте жена.
Ще ви обичаме и ако сте гей.
Ще ви обичаме и ако сте травестит.
Но като министър на културата не можем да ви обичаме.
За това ви изписваме.

Поздрави,
Отделението за зависими от унижение", пишат участниците в групата.

На някои от потребителите изказването на Рашидов донякъде напомня за един друг, вече бивш министър (Божидар Димитров), който определи народа си като „шибан“, коментира БГНЕС.

#социални мрежи #Вежди Рашидов #Рашидов #министър на културата #гейове #„Биограф“ #„Фейсбук“ #„Туитър“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"