Фалшивият силикон опасен и за мъже

Фалшивият силикон опасен и за мъже
Скандалните силиконови протези на френската фирма ПИП могат да се окажат опасни и за мъжете. Снимка: mirror.co.uk
A A+ A++ A

Скандалните силиконови протези на френската фирма ПИП могат да се окажат опасни и за мъжете.

Разследването срещу „Поли имплант протез“ изкара още една стряскаща новина – несъществуващата вече фабрика най-вероятно е използвала некачествения силикон в производството и на останалите си продукти. Това означава, че здравето на хиляди мъже по света също е застрашено, предаде bTV.

Най-често мъжете използват силиконови импланти за по-внушителни гръдни мускули без фитнес упражнения, стягане на седалището или уголемяване на тестисите.

Засега няма данни колко представители на силния пол са си изпатили от суета, тъй като некачествените протези на ПИП са били продавани само на френския пазар, а голяма част са били изнасяни по света.

„При жените открихме макар и малка връзка между некачествените импланти и много рядък вид рак, наречен лимфома. Шансът пациент да развие болестта е около 3 на един милион, но все пак, ако усетите промяна във формата или консистенцията на имплантите си, незабавно посетете хирурга си за консултация“, съветва Джон Бояджес, лекар.

Синът на собственика на несъществуващата вече френска компания потвърди, че фирмата на баща му е извършила измама, като не е декларирала какъв гел използва за имплантите.

Проверките доказаха, че вместо медицински силикон е използван строителен с изтекъл срок на годност.

Оплакванията при пациентите най-често са болка, дискомфорт, парене или възпаления, причинени от спукването на протезите.

Затова редица страни вече препоръчаха премахването на некачествените импланти. От началото на скандала директорът на проблемната компания се укрива, а хиляди жени по света продължават да завеждат дела за обезщетения.

Франция предлага промяна в европейското законодателство, която да наложи резрешителни за пускане на пазара на импланти, подобно на лекарствата.

#мъже #Франция #ПИП #импланти #силиконови импланти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници