Йога за кучета – хит в Хонконг

Йога за кучета – хит в Хонконг
Йогата за кучета, наричана още „дога“, превзе и Китай. Снимка: news.yahoo.com
A A+ A++ A

Йогата за кучета, наричана още „дога“, превзе и Китай.

Любопитната концепция на „догата“, която вече се радва на голяма популярност в Япония и САЩ, е въведена преди една година в Хонконг от йога инструкторка от Южна Африка, предаде БГНЕС, позовавайки се на световни медии.

„Преподавах йога на възрастни, организирах и курс по йога за майки с бебета и си помислих, че с кучетата ще е по-различно, но се оказа, че не е толкова различно“, споделя инструкторката.

Позите „войн“, „танцьор“, „дърво“ и „кобра“, които са традиционни за йогата, са адаптирани за изпълнение с кучета.

Практикуващите дога са много доволни от курса и твърдят, че той е полезен както за четириногите, така и за техните стопани. Южноафриканската инструкторка изброява редица ползи от йога курса.

„За някои кучета той е шанс да излязат навън и да се срещнат с други кучета, един вид да се социализират, което е много важно особено за град като Хонконг. Тъй като тук не е позволено да разхождаме кучетата в паркове, а няма много места, където бихме могли да ги изведем“, изтъква тя.

Мнозина биха погледнали скептично на йогата за кучета, но за четириногите това е възможност да релаксират и да се позабавляват с приятели.

#йога #Хонконг #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници