Рашидов: Гейовете са най-неприятното съсловие

Рашидов: Гейовете са най-неприятното съсловие
„Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа“, казва Рашидов. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Открита неприязън към хомосексуалистите изказа министърът на културата Вежди Рашидов в интервю.

„Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа“, заявява министърът на културата Вежди Рашидов пред списание „Биограф“.

На въпрос дали в него има нещо „бейско“ по отношение на жените той отговаря:

„Не съм властен човек, но съм силова личност. Обичам жената да носи женската си природа. Не приемам бейското поведение – да искам тя да ми стои диван чапраз, но държа на морала в поведението и движението на духа. Ненавиждам една жена да прилича на травестит“.

Относно това какво търси в живота – голото тяло или..., министърът казва:

„Аз съм единственият български художник, който няма в творчеството си женска фигура. Явно шекерената фабрика не ми е присърце. Драстичните неща са ме привличали. За мен женският образ не е формула за творчество“.

Рашидов споделя, че когато има време, вечер в ателието си прави портрети на хора, които обича – сред тях той изброява Ал Пачино, Джон Ленън и Христо Стоичков.

„Има хора, които ме обичат, има и такива, които ме мразят. Но аз съм казвал крилатата фраза, че не съм любовница на целия свят, за да ме обичат всички. Няма да се правя на герой, страх ме е от смъртта. Страх ме е от края на живота, защото бих искал още неща да направя. Да, живее ми се!“, такава равносметка за живота си прави министърът на културата на прага на шестото си десетилетие.

#Вежди Рашидов #Рашидов #министър на културата #гейове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"