Австрия обеща помощ на БСП за външни инвестиции в България

Австрия обеща помощ на БСП за външни инвестиции в България
A A+ A++ A

Коалиция за България ще получи подкрепа за увеличаване на външните инвестиции и подобряване на имиджа на България в Европа. Това гарантира държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андреас Шидер по време на срещата му с водача на листата на Коалиция за България в Бургаска област Димчо Михалевски, съобщиха от БСП.

В присъствието на посланика на Австрия в България Н. Пр. Герхард Райвигер и кандидат-депутатите от КБ Христо Монов, Атанас Зафиров и Мартин Павлов е обсъден австрийският опит за овладяване и намаляване на младежката безработица, както и за изграждане на подкрепени от държавата професионални образователни центрове с високотехнологично оборудване за квалификация на кадри, предава БГНЕС.

Михалевски и Шидер се договориха за активно взаимодействие в реализацията на конкретни и практически насочени инициативи за привличане на инвестиции в България, създаване на работни места и ръст на доходите на хората. Участниците в работната закуска предложиха практически насочен и тесен контакт с австрийски инвеститори, на базата на реални инвестиционни намерения за строеж на нови предприятия в България.

На срещата бе коментирана и спешната необходимост от подобряване на имиджа на България в чужбина след последните скандални разкрития, поставящи под съмнение правовия ред и ефективността на съдебната система.

Димчо Михалевски е категоричен, че България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица. „БСП има конкретна програма за реализиране на младите хора чрез гарантирано първо работно място, която се финансира с европейски средства“, заяви лидерът на листата на Коалиция за България.

Коментирана бе и полезната инициатива за изпращане на австрийски пенсионери на почивка в Бургаска област. Договорено бе увеличение на туристите от Австрия, което ще доведе до ръст на туристите на Южното Черноморие и увеличаване на приходите за българския бизнес.

#Австрия #финансово министерство #БСП #България #избори #помощ #инвестиции #имидж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"