„Нефтохимик“ влиза в „А“ група

„Нефтохимик“ влиза в „А“ група
A A+ A++ A

Отборът на „Нефтохимик“ е новото попълнение на елитната „А“ група.

Бургазлии се наложиха по категоричен начин над Шумен с 3:1 в мач от 23-я кръг на „Б“ група, като вече имат 47 точки на върха във временното класиране. До края на сезона в „Б“ група остават 3 кръга, като от 25-ия „Нефтохимик“ ще вземе сигурни три точки заради служебната победа над Сливен, съобщи gong.

Същевременно „Спартак Плевен“ и „Раковски“ завъртяха хикс (2:2) и така, с прибавените 3 пункта от бъдещата служебна победа, тимът от морския град е недостижим от временно третия „Раковски“ и със сигурност ще спечели промоция за Групата на майсторите.

В днешния мач „Нефтохимик“ бе далеч по-активният отбор, а с голове за гостите се отчетоха Васил Калоянов от дузпа, Живко Петков и Галин Димов. Почетното попадение за домакините бе дело на Байота.

В друг мач от кръга, по подобие на отбора от Бургас, „Любимец“ се наложи със същия резултат (3:1) над „Видима Раковски“. Антон Огнянов откри головата сметка в този мач след точно реализирана дузпа. Зафиров покачи на 2:0, а Самир Аесс направи резултата класически. Почетното попадение за гостите бе дело на Калоян Ангелов в самия край на мача.

Така „Любимец“ има 47 точки и е на второ място зад „Нефтохимик“.

#Нефтохимик #Сливен #Спартак Плевен #Раковски #Любимец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници