Шведи свързват дървета към интернет

Шведи свързват дървета към интернет
„Свързаното дърво“ също така реагира на човешко присъствие и на движение, като пуска музика, говори или включва и изключва светлини. Снимка: blogs.sweden.se
A A+ A++ A

Шведската телекомуникационна компания Ericsson ще покаже няколко чудновати технологии на започващото в понеделник, 9 януари, изложение CES 2012 в Лас Вегас.

Една от иновациите на компанията се нарича „свързано дърво“ (ConnectedTree). То усеща промените в електромагнитното поле около себе си, докато хората преминават, и изпраща съобщения, които отразяват настроението му, директно към своя „Туитър“ акаунт, предаде ТеchNews.bg.

„Свързаното дърво“ също така реагира на човешко присъствие и на движение, като пуска музика, говори или включва и изключва светлини.

Друг акцент в представянето на компанията е „Социалната мрежа на нещата“. Проектът се разработва от Ericsson Research и цели да докаже, че за хората е трудно да се съотнасят към технологичните мрежи и за тях е дискомфортно да ги управляват.

„Затова трябва да създадем интернет на нещата, по подобие на човешка социална мрежа. Имаме връзка с нашите неща и нашите неща имат връзка помежду си.

Това, което ще се случи, е, че нещата ще имат свои „приятели“, ще публикуват постове, ще следят поток новини и дори ще разговарят с други неща и/или приятели“, поясняват от компанията.

Ericsson ще наблегне и на „свързаното здравеопазване“. Доставчиците на здравни услуги могат да ползват вече съществуващите мрежи, за да предложат интерактивна видеовръзка между посещаваща пациент медицинска сестра и лекар чрез решения за глас, видео и пренос на документи.

Демонстрацията ще покаже как тези услуги могат да бъдат използвани посредством интегрираните решения на Ericsson.

#дървета #социални мрежи #интернет #Ericsson

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници