Ромските барони били комбина с Цар Киро

Ромските барони били комбина с Цар Киро
A A+ A++ A

Прокуратурата повдигна обвинения срещу тримата ромски босове, задържани вчера, за подготвяне на убийството на шефа на Върховното ромско мешере Христо Върбанов, лидера на „Евророма“ Цветелин Кънчев и прокурора от ВКП Олег Янев.

Днес, 5 януари, прокуратурата привлече в качеството на обвиняеми за тежко умишлено престъпление Любомир Илиев и братята Георги и Васил Горанови, предаде БНР.

Според прокуратурата ромските барони, в съучастие с Кирил Рашков – Цар Киро, са подготвяли убийствата в периода от юни до септември 2011 г. на територията на София и град Левски. На 69-годишния Рашков обаче още не е повдигнато обвинение, защото е задържан по друго дело.

Пред Агенция „Фокус“ главен комисар Ангел Антонов, директор на Главна дирекция „Криминална полиция“, заяви, че и тримата задържани са криминално проявени.

„Получихме информацията преди около три месеца, развихме я. На 4 януари, съгласно предварително изготвен следствено-оперативен план, проведохме полицейска операция на територията на град Левски и град Костинброд“, каза Антонов пред „Фокус“.

По време на операцията са задържани Любомир Илиев, с прякор Любо Къдравия, на 40 години, от Костинброд, Георги Горанов, с прякор Чамур, на 54 години, Васил Горанов, с прякор Вачето, на 49 години, двамата от град Левски.

„За тези лица е постъпила информация и са събрани доказателства относно съпричастността им за извършване на престъпление, а именно – подготовката им за извършване на убийство на лица, които са подпомагали органите на МВР и Прокуратурата по разкриването на поръчкови убийства“, добави Антонов.

В домовете на задържаните са извършени обиски и претърсвания. Иззети са големи парични суми, златни накити, компютърни конфигурации, фирмени документи. Обвиняемите са задържани под стража за срок от 72 часа.

#обвинения #Антонов #Ангел Антонов #главен комисар #Олег Янев #прокурор #Цветелин Кънчев #Христо Върбанов #прокуратура #Кирил Рашков #Цар Киро #ромски барони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »