Федерацията по тенис: Победата над Джокович е красноречиво доказателство за класата на Гришо

Федерацията по тенис: Победата над Джокович е красноречиво доказателство за класата на Гришо
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков заяви, че победата над Новак Джокович е красноречиво доказателство за класата на Григор Димитров.

„Победата на Григор над световния номер 1 е красноречиво доказателство за неговата класа. Предстоят много мачове, много турнири и победи. Ние трябва да се гордеем с него“., коментира Цветков.

„Честито на всички българи. Изключителна победа, изключителен характер и изключителна игра показа нашето момче. Той имаше контрол върху играта през целия мач. Дори и след загубата във втория сет, когато водеше и имаше мач бол, той успя да контролира ситуацията и в третия сет. Григор показа невероятен дух. Чух се с баща му и го поздравих, защото той е основната причина за това, което е Гришо. Припомнихме си някои неща от юношеската кариера на Григор“, каза Цветков.

„Цяла България ще бъде споменавана по световните медии. Публиката подкрепяше с невероятна любов Григор Димитров. Подкрепата на публиката подразни Новак Джокович. Това е нормално, защото той е световният номер 1. Основна роля имаше и голямата българска публика, която беше там. Тя имаше инициативата, а в средата на мача вече всички го подкрепяха“, добави шефът на БФ по тенис.

„Победата на Григор над световния номер 1 е красноречиво доказателство за неговата класа. Предстоят много мачове, много турнири и победи. Ние трябва да се гордеем с него.“

„Григор Димитров е професионалист и съм сигурен, че ще се подготви по най-добрия начин за следващия си мач“, каза още Стефан Цветков.

#Стефан Цветков #Григор Димитров #Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"