Лютви Местан: Тримата от Банкя са невинни само ако записът е имитация на велики актьори

Лютви Местан: Тримата от Банкя са невинни само ако записът е имитация на велики актьори
Коментарът на Лютви Местан бе направен в Момчилград, след като разбра, че Борисов твърди за „разговор“ в прокуратурата, а не за разпит. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за народен представител има по-твърд имунитет от този на действащия депутат, това е съзнателно заложено в закона, за да не може някой да бъде елиминиран от предизборната кампания. Единственото, което може да спаси тримата, участвали в разговора в Банкя - Борисов, Найденов и Кокинов, от наказателно преследване, е записът да е гениална имитация на трима велики актьори, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Ако Борисов е толкова ясен в осъждането на незаконните подслушвания, нека да има принципно отношение и да се ограничи от тези на заместника си. Не може едно и също деяние да бъде укоримо, когато се върши от други и да не е укоримо, когато това престъпление се извършва от неговия заместник. Незаконното подслушване е престъпление от общ характер и за него се носи много тежка наказателна отговорност“, подчерта лидерът на ДПС, цитиран от БГНЕС.

Коментарът на Лютви Местан бе направен в Момчилград, след като разбра, че Борисов твърди за „разговор“ в прокуратурата, а не за разпит.

„Аз не зная какво влага в думата „разговор“ бившият премиер Бойко Борисов. Това, което със сигурност зная, е, че съдържанието на разговорите между него, Кокинов и Найденов, които са публично достояние, правят задължителен разпита на бившия министър-председател“, коментира той.

#Лютви Местан #ДПС #Момчилград #Борисов #Найденов #Кокинов #Бойко Борисов #избори #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »