Газопроводът от Чирен до Козлодуй и Оряхово е обявен за национален обект

Газопроводът от Чирен до Козлодуй и Оряхово е обявен за национален обект
A A+ A++ A

Газопроводът от Чирен до Козлодуй и Оряхово е обявен за национален обект, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството определи преносните газопроводи високо налягане с автоматична газорегулираща станция от подземно газово хранилище Чирен до градовете Козлодуй и Оряхово за национален обект.

Това решение ще позволи да бъдат съкратени значително сроковете на административните процедури за стартиране и изпълнение на проекта. Реализирането на проекта ще доведе до трайно задоволяване на обществените потребности за енергийно обезпечаване на населението и промишлеността в двата региона, уточняват от правителството.

В България са проучени, утвърдени и заведени на отчет запасите и ресурсите на общо 166 вида подземни богатства – седем вида енергийни суровини (твърди горива, нефт, газ и кондензат), 12 вида метални полезни изкопаеми (руди), 79 вида неметални полезни изкопаеми (индустриални минерали) и 68 вида скалнооблицовъчни и строителни материали, съобщи още пресцентърът на кабинета. Обезпечеността на страната със запаси и ресурси, разчетена въз основа на осъществения през годината добив (без нефта и природния газ), е достатъчна при сегашните потребности.

#газопровод #Чирен #Оряхово #национален обект #Министерски съвет #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »