"Билд": Българското Черноморие – безкраен купон на най-добра цена

"Билд": Българското Черноморие – безкраен купон на най-добра цена
"Слънчев бряг" и "Златни пясъци" са препоръчителни морски курорти за туристите, обичащи бурния живот и безкрайния купон на най-добрата цена, сочи проучване на американски интернет портал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Слънчев бряг" и "Златни пясъци" са препоръчителни морски курорти за туристите, обичащи бурния живот и безкрайния купон на най-добрата цена, пише германският "Билд", цитиран от БГНЕС.

Германското издание се позовава на проучване на американския интернет портал "Price for Travel", което изследва цените на най-добрите предложения за едноседмична почивка в тризвезден хотел в европейските морски курорти в разгара на летния туристически сезон.

За постоянния шум и веселие на прословутите "Златни пясъци" са отговорни многото хотели, които успяват да излязат на печалба заради предлаганите ниски цени за настаняване, сочи проучването.

"Слънчев бряг" също не изостава. Със своите около 1000 хотела и 10-километрова плажна ивица куортът от години е атрактивна дестинация за търсещите най-добрата оферта купонджии.

Родните курорти обаче ще трябва да се конкурират с набиращи популярност дестинации на Балканите, като например черногорското градче Улцин.

То разполага с най-дългият плаж на източната част на Адриатика – 14-киломентровата Велика Плаза, а в сравнение със съседна Хърватия там има доста по-малко туристи.

Но районът придобива все по-голяма популярност и няма още дълго да бъде подминавано от масовият туризъм, подчертават от "Price for Travel".

Същото се отнася и за Саранда в Албания. Курортът разполага с прекрасен залив, палми и пясък, и бавно, но сигурно става все по-популярно, въпреки че все още е далеч от съзнанието на масовия турист. Въпреки че няма много евтини полети до Албания обаче, курортът е достъпен, тъй като се намира едва на три километра от о-в Корфу.

#"Слънчев бряг" #България #Германия #Албания #Хърватия #Корфу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »