Хиляди протестират срещу гей браковете във Франция

Хиляди протестират срещу гей браковете във Франция
Протестиращите настояват президентът да не слага подписа си под законопроекта, който предизвика демонстрации в страната, продължили няколко месеца. Снимка: "Дейли телеграф".
A A+ A++ A

Хиляди протестиращи се очаква да излязат днес по улиците на Париж и други френски градове, за да отбележат първата година на Франсоа Фийон като държавен глава, съобщи АФП.

Част от противниците на Фийон са недоволни, че лидерът на социалистите е обърнал гръб на лявата политика, а други  са гневни заради решението на президента да подкрепи гей браковете въпреки първоначалната му съпротива.

Само в Париж протестът на Левия фронт, подкрепен от комунистите, се очаква да събере около 100 000 души. Отделни протести ще има в столицата, след като парламентът легализира гей браковете и разреши на еднополовите двойки да осиновяват.

Протестиращите настояват президентът да не слага подписа си под законопроекта, който предизвика демонстрации в страната, продължили няколко месеца.

Според проучванията Франсоа Оланд е най-непопулярният президент в съвременната история на Франция. Много французи са недоволни, че икономиката е на ръба на рецесията, а безработицата е рекордна за последните 16 години.

Според данни на Европейската комисия Франция ще навлезе в рецесия тази година с отрицателен растеж от 0,1% и прогнозна безработица от 10,9% за следващата година, съобщи Би Би Си.

#Франция #Франсоа Оланд #протести #гей бракове #рецесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"