Кличко срина Пианета за шест рунда

Кличко срина Пианета за шест рунда
Снимка: www.gong.bg
A A+ A++ A

Владимир Кличко победи претендента Франческо Пианета и защити световните си титли в свръхтежка категория във версиите на IBF, IBO, WBO и WBA. Украинецът спечели мача в Манхайм с технически нокаут и фиксира 60-та победа в кариерата си, съобщи gong.

Левичарят Пианета не познаваше загубата в своите 29 предишни боя, но нямаше никакъв шанс срещу 37-годишния Кличко, въпреки че игра сърцато и се опита да се задържи колкото може по-дълго на ринга. Украинецът от първия рунд имаше явно преимущество и нанасяше точни удари и с двете ръце.

Пианета се опита да съкрати дистанцията и да атакува с леви удари, но почти нищо не се получаваше. В четвъртия рунд Кличко с десен изпрати италианеца в нокдаун за първи път в боя. Пианета успя да се изправи и да продължи, но в следващия рунд отново се озова на пода.

Същото се случи и в шестия рунд след ляв удар на Кличко. Този път претендентът се изправи на крака трудно и съдията, виждайки състоянието му, взе решение да прекрати мача. Успехът на украинския боксьор е негов 60-и и 51-и с нокаут. На 31 август той ще се бие с Александър Поветкин в Москва, а цяла България очаква, че по-късно ще се стигне до мач между Кличко и нашата звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев. За триумфа си в Манхайм снощи украинецът получи чек за 17 250 000 долара от наградния фонд, а Пианета - за 5,8 млн.

#Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"